Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fransız sanatçı Jeff Leal’in Bitkisel Düşlem sergisi bu hafta kapılarını açıyor

Fransız sanatçı Jeff Leal’in Bitkisel Düşlem sergisi bu hafta kapılarını açıyor
REKLAM ALANI
20.10.2021
A+
A-

SERGİ: BİTKİSEL DÜŞLEM – JEFF LEAL

Institut français Türkiye’nin İstanbul şubesi bahçesinde,
Fransız sanatçı Jeff Leal’in Bitkisel Düşlem sergisi
bu hafta kapılarını açıyor.

21 Ekim’den 21 Aralık tarihine kadar Institut français bahçesinde Jeff Leal’in Bitkisel Düşlem sergisi sanat severler ile buluşacak.
Bitkisel Düşlem, doğadan yeniden beslenmeye ve doğanın canlı varlıkları bitkilere karşı duyarlı olma ihtiyacından kaynaklanan sanatsal bir çalışmadır. Bitkileri yeniden yorumlamanın, renklerini değiştirmenin basit gerçeği bizleri, onları yeniden keşfetmeye, tüm güzellikleri ve karmaşıklıkları içinde yeniden değer vermeye davet ediyor. İlk bitkilerin varlığıyla bizim aramızda bir milyar yıldan daha fazla bir süreç var. Bitkiler sudan ilk çıkan canlılardır. Bizler, onlar ve Dünya’ya saldıkları oksijen sayesinde nefes alabiliyoruz. Bitkiler olmadan hayatta kalmamız imkansız.

Sanatçı
Jean-François Leal, 1987’den bu yana fotoğrafçılık ve yönetmenlik yapmaktadır. Fransa’nın Ardennes bölgesinde, Endülüslü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen sanatçı, görsel-işitsel alanındaki üniversite eğitimi ve gerçekleştirdiği seyahatler ona, yeni yerleri incelemek ve dönüştürmek için farklı bir evrenin kapılarını araladı.

 

REKLAM ALANI