Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” Dağıstan’daki Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına psikolojik yardım sağlama amaçlı bir proje başlattı

“Birleşik Rusya” Dağıstan’daki Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına psikolojik yardım sağlama amaçlı bir proje başlattı
REKLAM ALANI
23.06.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” Dağıstan’daki Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına psikolojik yardım sağlama amaçlı bir proje başlattı

2024

Savaşçılar ve sevdiklerine yönelik sosyo-psikolojik faaliyetleri içerir
Psikologların, gönüllülerin ve Anavatan Savunucuları Vakfı temsilcilerinin katıldığı ilk yuvarlak masa , MGIMO İşletme Fakültesi öğretmeni ve “Kendi Vatanımızı Terk Etmiyoruz” Vakfı gönüllüsü Elena Kuzina tarafından gerçekleştirildi. .

“Aileleri SVO katılımcılarının yeniden adaptasyonu için hazırlıyoruz. Birleşik Rusya kamu destek merkezinin tesislerinde sevdiklerimize endişelerle nasıl başa çıkacaklarını, çocuklar döndükten sonra ne tür desteğe ihtiyaç duyulacağını, ne tür profesyonel yardıma ihtiyaç duyulduğunu anlatıyoruz” dedi Bölgelerarası Merkez başkanı proje koordinatörü Anna Lisitsyna Çocuklar ve Yetişkinler için Psikolojik Yardım (LPR) için .

Yuvarlak masaya projenin ana ortakları katıldı: kamu kuruluşları, Anavatan Savunucuları Vakfı’nın bir şubesi, parti proje koordinatörleri ve bölgesel departmanların temsilcileri, ayrıca savaşçıların aile üyeleri, psikoloji öğrencileri, temsilciler. DSU ve DGTU’nun psikoloji fakülteleri.

“Cumhuriyetin hastanelerinde birçok hasta açıkça desteğe ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Hem doktorların hem de psikologların bu sorunla kapsamlı bir şekilde çalışması gerekiyor. Görevimiz, dul kadınların ve annelerin travma sonrası strese girmemeleri ve psikolojik sağlıklarını mümkün olduğunca korumaları için zor olaylarla başa çıkmalarına yardımcı olmaktır” diye belirtti Elena Kuzina.

Şehit askerlerin dul eşlerinin de yer aldığı “Birlikte Güç” adlı kamu kuruluşunun başkanı Patimat Paizulaeva, Elena Kuzina’ya Kuzey Askeri Bölgeye katılan Kahramanlar hakkında “Anavatan için savaşıyorlar” adlı bir kitap sundu.

Birleşik Rusya’nın SVO katılımcılarına ve aile üyelerine psikolojik yardım sağlamak amacıyla bölgelerde bir proje yürüttüğünü hatırlatalım. Nitelikli federal psikologlar, askeri personel, Kuzey Askeri Bölge’de görev yapan askerlerin akrabaları, dul eşler ve öldürülen veya kaybolan özel operasyon katılımcılarının anneleriyle grup ve bireysel çevrimiçi toplantılar ve yüz yüze oturumlar düzenler. Ayrıca SVO katılımcılarının çocukları ile bireysel toplantılar da yapılıyor.

Hoparlör
Lisitsyna Anna Valerievna
Lisitsyna Anna Valerievna
LPR Halk Konseyi Yardımcısı
#Dağıstan Cumhuriyeti
#bölgeler
#SVO
#özel operasyon
#askeri personele destek
#asker ailelerine destek
#psikolojik yardım
#Lisitsyna
#Kuzen
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-zapustila-proekt-po-okazaniyu-psihologicheskoj-pomoshi-uchastnikam-svo-v-dagestane

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.