Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Belgorod bölgesinde 3 binden fazla kişi Birleşik Rusya ilk yardım kurslarını tamamladı

Belgorod bölgesinde 3 binden fazla kişi Birleşik Rusya ilk yardım kurslarını tamamladı
REKLAM ALANI
05.02.2024
A+
A-

Belgorod bölgesinde 3 binden fazla kişi Birleşik Rusya ilk yardım kurslarını tamamladı

2024,

12 Ocak’ta bölgeye başladılar
Duma Sağlığın Korunması Komitesi başkanı Badma Bashankaev (Birleşik Rusya) derslerin işletmeler ve üniversiteler bazında kamu desteğinin merkezinde yapıldığını söyledi .

“Sağlık Bakanlığı’ndan ilk yardım uzmanları ve taktik tıp uzmanları kursu sivil nüfusa göre uyarladı. Dinleyicilere turnike ve turnike kullanımı ve kurbanların nakledilmesiyle ilgili kurallar anlatılıyor. Hastanın nefes alabilmesi ve yaralanma sonrasında asfiksi veya boğulmayı önleyebilmesi için stabil bir pozisyona nasıl uygun şekilde yerleştirileceğini gösteriyorlar” diye açıkladı.

Birleşik Rusya’nın SVO’nun başlangıcından bu yana bu tür kursları yürütme konusunda geniş deneyime sahip olduğunu hatırlattı.

“Ön saflardaki adamlara ders verdik. Ordunun konuşlandığı birlik veya yerlere “Donbass Tıp Dostları” grubumuzla geldik. 5 binden fazla ilk yardım çantası dağıtıldı” diye ekledi Badma Bashankaev.

Birleşik Rusya’nın, Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı’ndan uzmanları, afet tıp merkezlerini ve tıbbi gönüllüleri Belgorod sakinlerine ilk yardım konusunda öğretmen olarak eğitim vermeye davet ettiğini hatırlatalım.

Parti daha önce bu tür eğitimleri ön saflar da dahil olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlemişti. Ayrıca Kuzey Askeri Bölgesi’nde gönüllü olarak görev yapan Devlet Duma milletvekilleri, taktik tıp becerilerinin öğretilmesi, ilk yardım ve taktik ilk yardım çantalarının savaş koşullarında kendilerini en etkili şekilde kanıtlamış ilaçlar ve tıbbi ürünlerle doldurulmasına yönelik öneriler üzerine özel bir eğitim kursu geliştirdi. .

Hoparlör
Başankaev Badma Nikolayeviç
Başankaev Badma Nikolayeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Sağlığın Korunması Komitesi Başkanı
#Başankaev
#ilk yardım
#dersler
#Belgorod bölgesi
#kamu destek merkezi
#üniversiteler
#işletmeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/bolee-3-tysyach-chelovek-proshli-kursy-okazaniya-pervoj-pomoshi-edinoj-rossii-v-belgorodskoj-oblasti

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.