Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Yanık: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza 188 milyon TL kaynak aktarıyoruz”

Bakan Yanık: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza 188 milyon TL kaynak aktarıyoruz”
REKLAM ALANI
05.09.2021
A+
A-

Bakanımız Derya Yanık: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza 188 milyon TL kaynak aktarıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, 1.003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na 188 milyon TL kaynak aktarılacağını açıkladı.

Bakanımız Derya Yanık, 81 ilde ve ilçelerde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, sosyal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay düzenli olarak “periyodik pay” adı altında kaynak aktarımında bulunduklarını hatırlattı.

Eylül ayına ilişkin bilgi veren Bakanımız Derya Yanık, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 188 milyon TL kaynak aktarıyoruz” dedi.

Vakıflar kanalıyla gönderilen bu ödeneklerin, dezavantajlı durumda bulunan vatandaşların ve hanelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığının altını çizen Bakanımız Derya Yanık, “Aktardığımız bu kaynakla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mali imkânlarını güçlendiriyoruz. Böylece vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin şekilde yanıt veriyoruz” dedi.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakan-yanik-sosyal-yardimlasma-ve-dayanisma-vakiflarimiza-188-milyon-tl-kaynak-aktariyoruz/

REKLAM ALANI