Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ADI MEYDANA VERİLECEK

ADI MEYDANA VERİLECEK
REKLAM ALANI
12.09.2021
A+
A-

ALMANYA’DA NSU TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN 9 EYLÜL 2000’DE KATLEDİLEN ENVER ŞİMŞEK, ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE ANILDI!

NSU terör örgütü tarafından 9 Eylül 2000’de katledilen Enver Şimşek için, olayın gerçekleştiği Nürnberg’deki Liegnitzer Caddesi’nde anma programı düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Almanya’daki aşırı sağcı NSU örgütü cinayetlerinin ilk kurbanının çiçek satarak geçimini sağlayan Enver Şimşek olduğunu söyledi: “NSU terör örgütünün işlediği 10 cinayetten üçü Nürnberg’de meydana gelmiştir. Hunharca katledilen 10 kişiden polis hariç 8’i Türk olduğu, biri de Türklere benzediği için katledilmiştir. Enver Şimşek de terörün hedef aldığı masum vatandaşlarımızdan biri oldu. 1960’lı yıllarda Almanya’ya misafir işçi olarak gelen Türklerin çocukları ve torunları, artık geleceklerini burada inşa etmekte ve bu ülkenin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Türk toplumunun, Almanya’nın gelişmesine katkıda bulunurken güven ve huzur içinde yaşamayı talep etmesi de en doğal hakkıdır.”

RAHMETLE ANIYORUZ

“Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada sorumluların yetersiz cezalar almalarıyla kamu vicdanını ve Almanya’daki Türk toplumunu derinden yaralamıştır. NSU saldırılarını yapanlar açıklanmalı ve gereken cezayı almalıdır. Davanın ardından bu terör örgütünün ortadan kaldırılması bir yana, bu sefer ismini güncelleyerek ‘NSU 2.0’ olarak devam etmesi de bu oluşumun tek başına hareket etmediği ve bazı çevreler tarafından korunup kollandığını göstermektedir. Alman yetkililerin, ırkçı saldırılar konusunda Türk toplumunu rahatlatacak adımları atacağına inanmak istiyoruz ve bunu bekliyoruz. Irkçı ve aşırı sağcı saldırılarda hayatlarını kaybeden gerek vatandaşlarımızı ve gerek Alman ve diğer yabancı kökenli insanları rahmet anıyoruz.”

ADI MEYDANA VERİLECEK

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla 13 Eylül Pazartesi günü Enver Şimşek’in katledildiği yere ‘Enver Şimşek Meydanı’ ismi verilecek.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI