Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI
REKLAM ALANI
07.12.2021
A+
A-

Turan Teşkilatı Onursal Başkanı ve Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Arslan mesajında, Mevlana’nın Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında geldiğini belirtti.

Hz. Mevlana’nın ”Ne olursan ol yine gel” sözleriyle insanlığa seslendiğini belirten Arslan, ”Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” dizelerinde de nefretten, şiddetten ve kibirden arındırılmış bir dünyanın kurulabilmesi için yüzyıllar öncesinden yol göstermeye çalıştığını ifade etti.

Millet olarak, Mevlana’nın nasihatlerine en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini bildiren Başkan Arslan, mesajında şunları kaydetti:

“Hz. Mevlana hem yaşayışı hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül dünyamızı aydınlatan, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları ekmekte, barış içerisinde yaşanılabilir bir dünyanın mümkün olduğunu dizeleri ve sözleriyle söylemektedir. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin en büyük mesajı aşk, sevgi ve birliktir. O aynı zamanda barışın ve kardeşliğin simgesidir.

Bu duygu ve düşüncülerle şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle harmanlayan büyük mutasavvıf Hazreti Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, Mevlana Haftası’nın İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI