Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Ülkemizin 80 vilayetiyle birlikte Trabzon’u da hak ettiği eserlere, hizmetlere ve yatırımlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz”

“Ülkemizin 80 vilayetiyle birlikte Trabzon’u da hak ettiği eserlere, hizmetlere ve yatırımlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz”
REKLAM ALANI
30.01.2022
A+
A-

“Ülkemizin 80 vilayetiyle birlikte Trabzon’u da hak ettiği eserlere, hizmetlere ve yatırımlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Karadeniz’in gözde şehri Trabzon büyürse, gelişirse, kalkınırsa, tüm Türkiye aynı yolda ilerliyor, yürüyor demektir. İşte bunun için 20 yıldır, ülkemizin 80 vilayetiyle birlikte Trabzon’u da hak ettiği, özlemini çektiği eserlere, hizmetlere, yatırımlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da; Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü, Araklı Özgen Mahallesi Beşikdüzü ve Yomra Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 931 Konut-78 Dükkân-1 Ticaret Merkezi, Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ebedi vatan kıldığı Trabzon’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “İyi ki varsın diyerek aziz hatırasını yâd ettiğimiz şehidimiz Eren Bülbül’ün memleketi Trabzon, maşallah her zamanki gibi bizi coşkuyla, sevgiyle, yüreğiyle bağrına bastı. Hani, ‘kalpten kalbe bir yol vardır görülmez’ denir ya bizim kalplerimiz arasındaki sevgi yolu, işte burada tüm samimiyetiyle, tüm hasbiliğiyle, tüm güzelliğiyle açıkça ortadadır” dedi.

“KARADENİZ’İN GÖZDE ŞEHRİ TRABZON BÜYÜRSE, GELİŞİRSE, KALKINIRSA, TÜM TÜRKİYE AYNI YOLDA İLERLİYOR DEMEKTİR”

15 Temmuz Meydanı’ndan tüm Trabzonlulara selamlarımı gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Trabzon’la, Trabzonluyla aramıza bugüne kadar kimseyi sokmadık, bundan sonra da sokmayız. Karadeniz’in lokomotif şehri Trabzon ayağa kalkarsa, tüm Türkiye ayağa kalkar. Karadeniz’in yıldız şehri Trabzon yürürse, tüm Türkiye yürür. Karadeniz’in gözde şehri Trabzon büyürse, gelişirse, kalkınırsa, tüm Türkiye aynı yolda ilerliyor, yürüyor demektir. İşte bunun için 20 yıldır, ülkemizin 80 vilayetiyle birlikte Trabzon’u da hak ettiği, özlemini çektiği eserlere, hizmetlere, yatırımlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz.”

Trabzon’da, bakanlıklara ve belediyelere ait yatırım bedeli 2 milyar 309 milyon lirayı geçen 95 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yatırımlarla eğitimde, hemen her ilçemizi kapsayan anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye, spor salonundan pansiyona kadar pek çok yatırımın resmî açılışını bugün buradan yapıyoruz. Gençlik ve sporda, yapımı tamamlanan Akyazı Yavuz Selim Stadı’nın birinci etap tribününün, Şenol Güneş Stadı içindeki 1.500 kişilik betonarme tribünün ve futbol sahalarının, çeşitli ilçelerimizdeki spor salonları ve sahaların, gençlik merkezlerinin, her biri 500’er kişi kapasiteli üç ayrı öğrenci yurdunun resmî açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

TOKİ tarafından Trabzon’a kazandırılan; Tabakhane sosyal donatı alanları altyapısı ve çevre düzenlemesinin, Yomra’daki 511 konut, 24 işyeri ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemelerinin, Beşikdüzü kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki 142 konut ve 51 iş yerinin de açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Araklı’daki 278 konut, ticaret merkezi, altyapı ve çevre düzenlemelerinin, eski Avni Aker Stadı yerine yapılan Ortahisar Millet Bahçesi ile altyapı ve çevre düzenlemelerinin, Vakfıkebir Millet Bahçesi’nin, Pazarkapı Balık Hali binası ile altyapı ve çevre düzenlemelerinin resmî açılışlarını da bugün buradan yapıyoruz” dedi.

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135511/-ulkemizin-80-vilayetiyle-birlikte-trabzon-u-da-hak-ettigi-eserlere-hizmetlere-ve-yatirimlara-kavusturmanin-gayreti-icindeyiz-

REKLAM ALANI