Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”ne katıldı

Emine Erdoğan, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”ne katıldı
REKLAM ALANI
05.06.2022
A+
A-

 

 

 

Emine Erdoğan, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”ne katıldı
05.06.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Emine Erdoğan, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”ne katıldı.

Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın katılımıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü” Kızılcahamam’ın Soğuksu Millî Parkı’ndan başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ve çevreci çocukların katıldığı yürüyüşün ardından Emine Erdoğan, AA muhabirine, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENMESİ BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

Kızılcahamam ziyaretinde büyük sürprizler yaşadığını belirten Emine Erdoğan, “Gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi beni çok duygulandırdı. Çevreye verdikleri önemi ve hizmeti gördükçe ümidim daha da arttı geleceğe dair. Çünkü gençlere bırakıyoruz Sıfır Atık hizmetini, onlar devam ettirecekler. Dolayısıyla beni umutlandırdılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakan Kurum da Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında, gençler ve çocuklarla tüm millet bahçeleri ve parklarda etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Emine Erdoğan’ın etkinliğe katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü” projesiyle çocukların hem doğayı gezip göreceklerini hem de tabiatı anlayacaklarını belirtti. Emine Erdoğan etkinlik kapsamında, çevreci gençlerin verdiği mini konseri dinledi.

Emine Erdoğan, daha sonra bakanlıkça Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla parkta kurulan, teraryum yapma, taş boyama, bez çanta boyama, kozalak boyama ve bileklik atölyelerini ziyaret ederek aralarında çevre müfettişlerinin de yer aldığı çocuklarla sohbet etti.

Emine Erdoğan, geri dönüşümün önemine işaret ederek çevreci çocuk ve gençlerle teraryuma çiçek dikti.

Cemre Çevre Hareketi’nin 81 il tablosunda yer alan Türk bayrağı resmini de boyayan Emine Erdoğan, üzerine imzasını attığı son parçayı ekleyerek tabloyu tamamladı. Emine Erdoğan daha sonra, Kızılcahamam ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Ziyaretleri kapsamında, Millet Bahçesi’ne gelen Emine Erdoğan, çocukların alkışlarıyla karşılandı. Çocuklarla mini hayvanat bahçesini gezen Emine Erdoğan, buradaki midilliyi ve oğlakları sevdi, bir oğlağı kucağına aldı.

Millet Bahçesi içerisindeki atık malzemelerin değerlendirildiği çocuk parkını gezen Emine Erdoğan, çocuklarla atık lastiklerden yapılmış salıncakta sallandı. Bahçedeki geri dönüşüm atölyesine geçen Emine Erdoğan, kreş ve gündüz bakımevi öğrencilerinin Geri Dönüşüm Sergisi’ni gezdi.

Atölyedeki çocuklarla kavanoz boyama etkinliğine katılan Emine Erdoğan, “Geleceği siz yönlendireceksiniz, daha az atık çıkaracaksınız” mesajını verdi. Emine Erdoğan’a, kâğıdın geri dönüşümüyle yapılan bebek hediye edildi.

Atıklardan yapılan kompostların kullanıldığı serayı da gezen Emine Erdoğan, meyve, sebze atıklarını komposto dönüştüren makine hakkında da bilgi aldı. Sıfır Atık Parkı’nı gezen Emine Erdoğan, adına özel çıkarılan Sıfır Atık Toplama kartını depozito makinesine takarak denedi, buradaki atık getirme ünitelerini inceledi. Emine Erdoğan, Atık Kafesi’nde, kâğıt ve atık toplayıcılığıyla geçimini sağlayan 68 yaşındaki Kezban Aydın ile de bir araya geldi.

Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Emine Erdoğan’a sevgisini dile getirerek sokaklardan geri dönüşüm atıkları toplayarak geçimini sağlarken, Sıfır Atık Projesi kapsamında belediyede işe alındığını ve buradan emekli olduğu için duyduğu memnuniyeti anlattı.

Emine Erdoğan’ın Kızılcahamam ziyaretine, AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız, Lütfiye Selva Çam ve Arife Polat Düzgün, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy da katıldı.

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138251/emine-erdogan-81-ilde-81-milyar-adim-cevre-yuruyusu-ne-katildi-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI