Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe’deki Tacik Devlet Finans ve Ekonomi Üniversitesi’nde yeni bir eğitim binasının açılışı

Duşanbe’deki Tacik Devlet Finans ve Ekonomi Üniversitesi’nde yeni bir eğitim binasının açılışı
REKLAM ALANI
21.12.2022
A+
A-

 

 

 

Duşanbe’deki Tacik Devlet Finans ve Ekonomi Üniversitesi’nde yeni bir eğitim binasının açılışı

2022 , Duşanbe şehri

20 Aralık’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı ile birlikte. Duşanbe Şehri Saygıdeğer Rustam Emomali, başkentin Sino bölgesinde Tacikistan Devlet Maliye ve Ekonomi Üniversitesi’nin yeni eğitim binasının açılışını yaptı.

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 35. Yıldönümü anısına düzenlenen eylem planı çerçevesinde, eğitim politikası ışığında modern uluslararası standartlara dayalı eğitim ve öğretimin kalitesini daha da artırmak amacıyla yeni bir eğitim binası inşa edilmesi. devletin ve ülkenin hükümetinin üst düzey liderliği, pahasına üniversitenin özel fonları pahasına modern bir tasarım ve proje ile Ulusal mimarinin unsurları dikkate alınarak yüksek kalitede inşa edilmiş ve bir bodrum ve 5’ten oluşmaktadır. katlar.

Ulusun Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon’a, yeni binanın iki vardiya halinde 6.000 koltuk için tasarlandığı, gümrük faaliyetleri departmanı laboratuvarları, dijital ekonomi, eğitim bankasının merkezi ve departman departmanı dahil olmak üzere 66 geniş amfiye sahip olduğu bilgisi verildi. eğitim kalitesinin izlenmesi ve yönetimi 25 adet çalışma odası, 4 adet konferans salonu, anfi, tez konseyi ve diğer yardımcı tesisler bulunmaktadır. Binada ayrıca iki modern asansör bulunmaktadır.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Gümrük Dairesi Eğitim Sergisi’nde sağlanan imkanlarla tanışırken, ülkenin yüksek öğretim kurumlarında bir ilk olan modern eğitim araç ve gereçlerine dikkat çekti. öğretmen ve öğrencilerden mevcut koşulların etkin kullanılmasını istedi.

Bu iyi donanımlı eğitim sınıfı, yeni bir röntgen muayene cihazı, güvenlik kameraları, sınır hattında kırmızı ve yeşil işaretleme koridorları, metal dedektörü, monitör ve diğer eğitim araçları ile donatılmıştır.

Bu sınıfta öğrenciler, teorik bilgilerin pratikte uygulanmasına dayalı gümrük faaliyetlerine daha aşina olma ve geleceğin uzmanları olarak etkin bir şekilde çalışma fırsatına sahip olurlar.

Tacik Devlet Maliye ve Ekonomi Üniversitesi’nin yeni eğitim binasında dijital ekonominin eğitim ve deney laboratuvarının kurulmasıyla, bu eğitim konusunun kalitesi ve verimliliği modern gereksinimlere göre önemli ölçüde artırılacaktır.

Bu laboratuvarda modern bilgi ve iletişim ekipmanları, video kayıt cihazları ve sesli dersler kurulduğu için teknolojik ve metodolojik açıdan eksiksiz ve modern bir eğitim ve deney merkezidir.

Bu laboratuvarın kurulması, eğitim konularının dijitalleştirilmesi, bilgi ve iletişim videolarının, sesli ve görüntülü derslerin geliştirilmesi sürecinin daha da güçlendirilmesine ve bu etkili yöntemin eğitim sürecinde tanıtılmasına olanak sağlamaktadır.

Aynı zamanda, bilimsel grupların oluşturulması da dahil olmak üzere, öğrencilere ve lisansüstü öğrencilerine bilimsel araştırmaları organize etmeleri ve uygulamaları için yazılım ve laboratuvar ekipmanı sağlar.

Ulusal bankacılık sisteminin ilerlemesinin sağlanması ve bu şekilde dijital ekonominin geliştirilmesi yönünde Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un talimat ve emirlerini yerine getirmek amacıyla eğitim bankasının merkezi kurulmuştur. Üniversitenin bankacılık faaliyetleri.

Bu merkezin oluşturulma amacı, bankacılık kurumlarında finansal sistemin işleyişi doğrultusunda öğrencilerin teorik ve pratik bilgi düzeylerini arttırmaktır. Merkez, mevcut imkanları kullanarak nitelikli personel yetiştirmeye devam edecek.

Yeni eğitim binasında eğitimin izlenmesi ve kalitesi daire başkanlığı da faaliyete geçti.

Bu bölüm, üniversitenin eğitim kurulunun bir parçası olarak kabul edilir ve üniversite çapında iyileştirme planlarını uygulamak ve eğitimin kalitesini kontrol etmek ve geliştirmek için program ve faaliyetlerin uygulanması amacıyla kurulmuştur.

Uzmanlar, bu bölümde kurulu olan cihaz ve teçhizatı kullanarak, kurum yapısındaki eğitim programlarının uygulama kalitesinin sürecini kontrol eder ve faaliyetleri, yüksek mesleki eğitim kalite yönetimi programının gerekliliklerine uygun olarak yürütülür. Tacikistan Cumhuriyeti eğitim kurumları. Eğitim kalitesinin izlenmesi ve yönetimi bölümü, gerekli araç ve gereçlerle donatılmış ayrı bir çalışma odasına sahiptir.

Tacikistan Devlet Maliye ve Ekonomi Üniversitesi’nin 5 eğitim binası, 6 fakülte, 19 uzmanlık bölümü ve 8 genel üniversite bölümü olduğu vurgulanmalıdır. Bu eğitim kurumunda finans, iktisat, yenilikçi ve iletişim teknolojileri, ekonomik hukuk, gümrük ve istatistik faaliyetleri alanlarında uzmanlar yetiştirilmektedir.

Üniversitede 19 bilim doktoru, 140 fen bilimleri adayı, 215 kıdemli öğretmen ve yardımcıları ile 373 öğretmen, 9 bin 468 öğrenciye eğitim veriyor.

2022-2023 akademik yılında, plana göre, dijital ekonomi, ekonomik güvenlik, devlet yönetimi ve hukuk, bilgisayar güvenliği, ekonomik sibernetik ve kamu yönetimi dahil olmak üzere 6 yeni uzmanlık alanında üniversiteye başvuranların kabul edileceği bildirildi. Şu anda, üniversitenin çeşitli türlerde 2300 adet modern bilgi ve iletişim ekipmanı vardır.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Devlet Maliye ve Ekonomi Üniversitesi’nin yeni eğitim binasında öğrencilere mesleki becerilerin kazandırılması için modern laboratuvarlar ve yenilikçi merkezlerin kurulmasını onayladı. eğitim plan ve programlarının uygulanması, özellikle 2020-2040 yıllarında “Yirmi yıllık çalışma ve doğa bilimlerinin, bilim ve eğitim alanında doğruluk ve matematiğin geliştirilmesi” hedeflerinin uygulanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek özel talimatlar verdiler ve eğitim fırsatlarından geniş bir şekilde yararlanmak için yetkililere atamalar.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/29802?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI