Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar, 21. Üniversite Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Tatar, 21. Üniversite Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni’nde konuştu
REKLAM ALANI
30.05.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, 21. Üniversite Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni’nde konuştu

2023

“Üniversite Spor Oyunları, ülke tanıtımına katkıda bulunmaya devam

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) 21. Üniversite Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar himayelerinde Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşti.

Törende, sezon boyunca başarı gösteren üniversite sporcuları ödüllerini aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üniversite oyunlarında yer alan sporcular ve organizasyonu düzenleyenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Başarılarıyla bizleri gururlandıran gençleri burada görmek bizleri mutlu etti” dedi.
Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremin yürekleri dağladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, yaraların sarılmaya çalışıldığını vurguladı.

Üniversitedeki gençlerin ululslararası alanda KKTC’yi tanıtmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, müsabakalara katılan herkesi tebrik ederken, derece elde edenleri de kutladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası farklı etkinliklerde KKTC’nin sesini duyurmanın önemine dikkat çekerek, 144 farklı ülkeden gelen öğrencilerle ülke gençlerinin bir araya gelerek kaynaşmasının mutluluk verici olduğunu, önümüzdeki yıllarda Üniversite Spor Oyunları’nın daha da pekişeceğini ve başarılı olacağına inandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, yüksek öğretimin her geçen gün çok daha ileri noktala geleceğine inanç belirterek, üniversitelerimizin ekonomik katkısı yanında siyaseten de KKTC adına oldukça önem arz ettiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerle ülke gençliğini spor müsabakalarındaki buluşturan KKÜSF Federasyon Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı ve ekibini yaptığı çalışmalarından dolayı kutladı.

KKÜSF Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı da törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen 21. Üniversiteler Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.

Hüseyin Aşkın Kınacı, Kasım ayında başlayan kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen Üniversite Spor Oyunları’nın Mayıs ayı itibariyle tamamlandığını söyledi.

 

 

Sporda KKTC’ye uygulanan ambargoların bir anlamda kırıldığını belirten Kınacı, yabancı öğrencilerle ülke gençlerinin bir araya gelerek spor yaptığını ve kaynaştığını vurguladı.

Kınacı, centilmenliğin ön planda olduğu, ilgilinin her geçen yıl arttığı ve kaybedenin de kazandığı bir organizasyon yapılmasının kendilerini gururlandırdığına işaret etti.

Kınacı, yurtiçinde düzenlenen organizasyonların yanında yurtdışında da organizasyonlara katılmak için çalışmalar yapıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın girişimleriyle ve ev sahipliğinde Nisan ayında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu yönetim kurulu ile KKTC’de bir toplantı yapıldığını anlatan Kınacı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 2023-2024 döneminde ülkemizde 3 ayaktan oluşan UNİLİG organizasyonunu düzenleyeceğini ve ülkemizden üniversitelerin de liglere katılacağını sözlerine ekledi.

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-21-universite-spor-oyunlari-kapanis-ve-odul-toreninde-11107

 

 

 

REKLAM ALANI