Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YÖKAK ve YÖDAK başkanlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YÖKAK ve YÖDAK başkanlarını kabul etti
REKLAM ALANI
18.03.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YÖKAK ve YÖDAK başkanlarını kabul etti

.2023
“Uluslararası camiada kabul görmemiz ve başarımızın daha da yükseklere çıkabilmesi için akreditasyon konusunda ciddi çalışmaların olması gerek”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ile Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’yı kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, YÖKAK ve YÖDAK’ın iş birliğiyle Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı’nın tamamlandığını belirterek; “Sonuç bildirgesinin hayırlı neticelerini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Yapılan iş birliği çalışmasının hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC üniversitelerinde oldukça başarılı öğrenciler bulunduğunu, uluslararası camiada kabul görmemiz ve başarımızın daha da yükseklere çıkabilmesi için bu akreditasyon konusunda daha ciddi çalışmaların olması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Çalıştaya katılan üniversitelerle yeni bir anlayışın geliştiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu çalıştaya katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasında, YÖKAK ve YÖDAK’ın, kurumsal akreditasyonu birlikte yapmak istediğini dile getirip yapılan toplantılarda en makul olan yolun bu olduğu kanaatine varıldığını ifade ederek KKTC üniversitelerinde ortak akreditasyon programına en kısa zamanda başlanacağını belirtti.

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı da konuşmasında, ortak çalışmaların başlatılması protokolünün imzalandığını ve yapılan görüşmelerden sonra bu çalıştayın düzenlendiğini belirtip Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çalıştaya katılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek kendisine desteği için teşekkür etti ve en kısa sürede YÖKAK ve YÖDAK’ın çalışmalarının tamamlanmasının ardından kurumsal çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yokak-ve-yodak-baskanlarini-kabul-etti-10785

 

 

 

REKLAM ALANI